Hur du börjar hos oss

Att bli medlem/Membership (Malmö)

Introduktionskurs/workshop:

Du som är intresserad av att praktisera buddhismen enligt Chan/Zen-traditionen och vill bli medlem kan anmäla dig till en av de Introduktionskurser vi har var 4e vecka (se kalendern). Den kostar 250 kr och i priset ingår ett provmedlemsskap under de efterföljande 4 veckorna. Den hålls alltid på lördagar mellan 11:00 – 14:00. Kursledare är Ming Bao. Anmäl dig på ”templet@taozen.se”.

Prova-På Meditation:

För dig som känner sig osäker kring det hela och vill ‘kolla läget’ finns även möjlighet att först prova på att meditera med oss. Det kan man göra var fjärde torsdag (se kalendern för datum). Instruktioner i hur man kan sitta samt ritualen kring sittandet ges 17:30. Första passet börjar 18:00 med guidad meditation, Nästa pass innehållet ett s.k. Dharma-tal (undervisning) och sista passet är traditionell helt tyst. Man kan välja att sitta ett eller flera pass. Ingen anmälan behövs.Kursledare är Yao Bai & Yao Qian.  Vi är tacksamma för 50 kr i donation (Dana). OBS, kom i god tid! Dörren låses exakt 18:00.

Övrigt:

Att vara ordinarie medlem kostar 1500 kr/sex månader; 800 för studenter och arbetslösa. Pengarna går oavkortat till att driva templet. Avgiften sätts in på PG 150 4554-5 ”Tao Zen”. Glöm inte att skriva ditt namn samt vad insättningen avser! Fråga hur mycket du skall betala innan du gör det.

If you are interested in practicing buddhism according to Chan/Zen tradition and becoming a member you may aply to our monthly introductory course. The cost is 250 SEK and includes a try-out membership for 1 month. 

Att bli medlem/Membership (Göteborg)

För frågor om verksamheten i Göteborg samt anmälan till Introduktion, vänligen kontakta Yao Shi (Glenn): yaoshi2taozen.se/Tel 070-412 44 74.

10 thoughts on “Hur du börjar hos oss

 1. Hej! Mitt namn är Victor och jag har kommit till en punkt i mitt liv där jag blivit allt mer intresserad i andlighet och speciellt inom Zen Buddhism. Finns det någon möjlighet att få logi hos er samtidigt som man studerar Zen Buddhism mer intensivt över t.ex en månad? Betalar gärna för mig och arbetar idiellt för min vistelse

  Mvh Victor.

  • Hej Victor,
   Det gläder mig att höra att du har ett växande intresse för zen-buddhism! Tyvärr finns det dock ingen möjlighet att bo hos oss. Det finns bara ett sådant ställe i Sverige – Zengården i Fellingsbro.

 2. Hej
  Jag är troende Buddhist sedan ett par år tillbaka och fann min väg när jag bodde på Wat Thamkrabok.
  Nu söker jag en plats i Malmö där jag kan lära mig mer om Buddha och meditation.
  Är student genom komvux

  Mvh

  • Hej Jonatan,
   Du är naturligtvis mycket välkommen att studera och praktisera buddhismen med oss. Vill dock understryka att vår väg ser annorlunda ut än den du mötte i Thailand!
   För att börja hos krävs att man deltar i en Introduktioskurs, vilken vi hade i går och nästa blir den 7/11. Det är dock möjligt att börja innan. Kontakta mig genom e-post info@taozen.se, så bestämmer vi tid för en kort-intro i väntan på den ordinarie. Läs gärna igenom hela hemsidan så att du får en bild av oss och vad vi gör.
   Välkommen,
   Ming Bao

 3. Hej jag och min flickvän vill bli buddhister, vårt intresse har växt dom senaste månaderna, jag undrar om det kostar att gå igenom en ceremoni så det blir officiellt, och isåfall hur mycket. mvh Sarah

  • Hej Sarah.
   Det är roligt att ni vill bli buddhister, vilket man mycket riktigt också kan bli hos oss. Vi utför dock inte några ceremonier för människor vi inte känner. Det är för oss viktigt att veta att vederbörande har hyfsad kännedom om buddhismen först.
   Därför kräver vi minst ett halvårs medlemsskap i samfundet samt aktiva studier där.
   Vill man sedan så kostar det 800 kr/person inklusive formella kinesiska dräkter.

 4. Hej!
  Är intresserad av att bli Buddhist.
  Kan man få besöka templet utan att först bli medlem?
  Tack
  Mvh Mariette

  • Jomenvisst! Du kan antingen komma en onsdag kl 18.30 – anmäl detta i förväg på info@taozen.se – eller en lördag 10.15.
   Du kan också boka in en lämplig tid med mig för visning och samtal. Samma adress. Välkommen!

 5. Hej! Vilka är de avgörande skillnaderna i er Chan/Zen tradition/lära jämfört med andra buddhistiska traditioner och läror? Hur går man effektivast till väga för att finna den ”rätta” läran lämpligast för en? Tack!

  • Alla riktningar har sina specialiteter. Vår är insikt genom meditation och att ‘släppa alla föreställningar’-
   Är man osäker på vad man söker bör man prova sig fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *