Föreläsningar/Lectures/Studiebesök/Visits

Buddhistiska Samfundet Tao Zen, Malmö Chán Buddhist Temple, erbjuder följande föreläsningar:

 • STUDIEBESÖK MED FÖRELÄSNING FÖR SKOLOR:
 1. Buddhismen för Låg- och Mellanstadiet. Inkl. frågestund och presentation av templet. Tid 1 – 1,5 tim.
 2. Buddhismen för Högstadiet & Gymnasiet. Inkl. frågestund och presentation av templet. Tid 1 – 1,5 tim.

OBS SAMTLIGA BESÖK AV SKOLOR ERSÄTTS MED EN DONATION TILL TEMPLET OM MINST 750 KR (upp till 20 personer (inklusive lärare). OBS att vi inte tar emot fler än 20 personer/tillfälle! Man kan betala kontant, med kort/blipp eller Swish.

FAKTURA KAN SKICKAS MEN DÅ BLIR KOSTNADEN 850 KR. Vid försening utgår en påminnelseavgift om 60 kr. Uteblivet bokat och konfirmerat besök debiteras/faktureras med 500kr.

 1. Vid besök i skolor utanför Malmö blir kostnaden 1800 SEK + reseersättning 18,50 SEK/Mil, ToR.
 2. ELEVER/STUDENTER som skall göra ett arbete/uppgift ombeds vänligen att bidra med 50kr/pers vid besöket. Läggs i ”tiggarskålen”.
 3. English: ALL VISITS BY SCHOOLS ARE TO BE REPAYED BY A DONATION TO THE TEMPLE OF AT LEAST 750 SEK IN CASH (UP TO 20 PERSONS INCLUDING TEACHERS). Invoice may be send but to an additional fee of 150 SEK. If the class don’t show up as booked and confirmed by us, the will be a charge of 500 SEK by invoice.
 • FÖR BUDDHISTISKA GRUPPER/FOR BUDDHIST GROUPS:
 1. Föredrag enligt nedan. Självkostnader för resor och uppehälle betalas av beställaren. Därutöver ersätts föreläsaren men donationer från åhörarna.
 2. Lectures as below. Travelcosts and subsistence are paid by the organizer. The lecturer is paid by donations from the audience.
 • FÖR ENSKILDA, PRIVATA GRUPPER och FÖRENINGAR:
 1. ”Zen och konsten att leva.” Tid 1,5 tim. Pris 750 kr (upp till 20 personer.)
 2. Buddhismens Grunder/Chán’s uppkomst. Tid 1,5 tim. Pris 750 kr (upp till 20 personer).
 3. Chánbuddhismen. Dess uppkomst, tanke och praktik.  Tid 1,5 tim. Pris 750 kr (upp till 20 personer).
 4. Att leva i ett Kinesiskt kloster, rutiner, poster, filosofi och praktik. Tid 1,5 tim. Pris 750 kr (upp till 20 personer).
 5. ”Min Väg till Buddhismen.” En personlig berättelse med bilder och tillbakablickar på Buddhismen i Sverige och Kina. Tid 1,5 tim. Pris 750 kr (upp till 20 personer).
 6. Workshop – prova på Chánmeditation och Tempelrecitation. Tid 2 tim. Pris 800 kr (max 10 pers).
 • FÖR FÖRETAG, KOMMUNER & LANDSTING:
 1. Buddhistisk Etik och Moral i vården med frågestund. Tid 60 min. Pris 4000 kr + omkostnader (Faktura).
 2. Buddhismens Passageriter med frågestund. Tid 45 min. Pris 3000 kr + omkostnader (Faktura).
 • FÖR BLIVANDE MEDLEMMAR:
 1. Introduktionsseminarie/workshop inför praktik i MCBT. Tid 2 – 3 tim. Donation 280 kr/person, inklusive 4 veckors provmedlemsskap i Buddhistiska Samfundet Tao Zen.

Boka önskad föreläsning/workshop på templet@taozen.se.  Ange i mailet att ni godtar våra villkor. Vid fakturabetalning krävs en rekvisition från beställaren/skolkontoret med faktureringsadress samt organisationsnummer, där det är angivet vad rekvisitionen avser.

5 thoughts on “Föreläsningar/Lectures/Studiebesök/Visits

 1. Hej
  Jag arbetar som lärare i en liten klass med 5 elever på gymnasiesärskolan. Vi är intresserade av att göra ett studiebesök en tisdag kl.10.00 -10.45 denna våren – gärna i februari (ej V.8).
  Ser att ni tar 500:- för studiebesök men undrar om det kan reduceras eftersom vi är en liten klass och ej kan gå ihop och bli fler klasser p.gr. av att de då har svårt att tillgodogöra sig informationen från besöket. vi vill också bara ha ca. 45 min eftersom vi tror att det räcker. De är på tidig utvecklingsnivå men de kan ha stor nytta och glädje av att få se och uppleva ett tempel och bli visad olika symboler och saker som används i ett tempel och som buddhistklädsel mm. Vi kommer att läsa och ser filmer om buddhism också.

  mvh

  Helle Rosberg

  0733 – 24 42 72

 2. Hej Ming Bao,

  Jag jobbar på Österlens folkhögskola och vi har drivit ett projekt som handlar om världsreligionerna. Tisdagen den 15/11 besöker vi moskén i Malmö och tänkte att det även skulle vara intressant att göra ett besök i ert tempel. Besöket behöver inte vara längre än tre kvart och det skulle passa oss om vi gjorde det 12:45 -13:30. Vi kommer att vara ca 22 deltagare och dessa är i åldern 20-30 år. Går detta att ordna även om vår framförhållning inte är den bästa?

  Vänliga hälsningar,
  Hassane

  • Hej,
   tack för förfrågan, men just denna dagen är upptagen av en annan skola. Synd, för jag har själv gått på er skola 1970 och tycker att det skulle vara roligt att träffa er.
   Vid annan förfrågan, använd helst vår e-post: templet@taozen.se.
   Vänliga hälsningar
   Ming Bao

 3. Hej
  Jag arbetar som lärare på Ögårdsskolan med årskurs 3. Vi arbetar med 5 världsreligionerna. Vi vill gärna boka ett studiebesök om det finns möjlighet vecka 45 datumen 6-9 november? Alla dessa dagar passar bra, gärna förmiddagar efter klockan 9.00. Vi är två klasser med 37 elever och 4 vuxna.
  Tack i förhand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.