Föreläsningar/Studiebesök

Buddhistiska Samfundet Tao Zen erbjuder följande föreläsningar:

 • OBS: P.g.g den pågående Corona-pandemin erbjuder vi till vidare inte några föreläsningar eller studiebesök. (24/3 – 20). Vi avvaktar utvecklingen.
 • STUDIEBESÖK MED FÖRELÄSNING FÖR SKOLOR:
 1. Buddhismen för Låg- och Mellanstadiet. Inkl. frågestund och presentation av templet. Tid 1,5 tim.
 2. Buddhismen för Högstadiet & Gymnasiet. Inkl. frågestund och presentation av templet. Tid 1,5 tim.

OBS SAMTLIGA BESÖK AV SKOLOR ERSÄTTS MED EN DONATION TILL TEMPLET OM MINST 500 KR (upp till 25 personer (inklusive lärare), därutöver 25 kr/person). FAKTURA KAN SKICKAS MEN DÅ BLIR KOSTNADEN 750 KR + 35 KR/ extra person. Vid försening utgår en påminnelseavgift om 60 kr. Uteblivet bokat och konfirmerat besök debiteras/faktureras med 250kr.

 1. Vid besök i skolor utanför Malmö blir kostnaden 1800 SEK + reseersättning 18,50 SEK/Mil, ToR.
 2. STUDENTER som skall göra ett arbete/uppgift ombeds vänligen att bidra med 50kr/pers vis besöket. Läggs i ”tiggarskålen”.
 3. English: ALL VISITS BY SCHOOLS ARE TO BE REPAYED BY A DONATION TO THE TEMPLE OF AT LEAST 500 SEK IN CASH (UP TO 25 PERSONS INCLUDING TEACHERS). Invoice may be send but to an additional fee of 250SEK. If the class don’t show up as booked and confirmed by us, the will be a chargé of 250SEK by invoice.
 • FÖR ENSKILDA, PRIVATA GRUPPER:
 1. ”Zen och konsten att leva.” Tid 1,5 tim. Pris 500 kr (upp till 25 personer, därutöver 25 kr/person).
 2. Buddhismens Grunder/Chan’s uppkomst. Presentation av templet. Tid 1,5 tim. Pris 500 kr (upp till 25 personer, därutöver 25 kr/person).
 3. Chanbuddhismen. Dess uppkomst, tanke och praktik. Presentation av templet Tid 1,5 tim. Pris 500 kr (upp till 25 personer, därutöver 25 kr/person).
 4. Att leva i ett Kinesiskt kloster, rutiner, poster, filosofi och praktik. Presentation av templetTid 1,5 tim. Pris 500 kr (upp till 25 personer, därutöver 25 kr/person).
 5. ”Min Väg till Buddhismen.” En personlig berättelse med bilder. Tid 1,5 tim.
 6. Workshop – prova på Chanmeditation och Tempelrecitation. Tid 1,5 tim. Pris 500 kr (upp till 25 personer, därutöver 25 kr/person).
 • FÖR FÖRETAG, KOMMUNER & LANDSTING:
 1. Buddhistisk Etik och Moral i vården med frågestund. Tid 45 min. Pris 4000 kr + omkostnader (Faktura).
 2. Buddhismens Passageriter med frågestund. Tid 45 min. Pris 4000 kr + omkostnader (Faktura).
 • FÖR BLIVANDE MEDLEMMAR:
 1. Introduktionsseminarie/workshop inför praktik i MCBT. Tid 2 – 3 tim. Donation 250 kr/person, inklusive 4 veckors provmedlemsskap i Buddhistiska Samfundet Tao Zen.

Boka önskad föreläsning/workshop på templet@taozen.se.  Betalning kan ske antingen kontant mot stämplad kvittens eller via faktura. Vid fakturabetalning krävs en rekvisition från beställaren/skolkontoret med faktureringsadress samt organisationsnummer, där det är angivet vad rekvisitionen avser.

6 thoughts on “Föreläsningar/Studiebesök

 1. Hej
  Jag arbetar som lärare i en liten klass med 5 elever på gymnasiesärskolan. Vi är intresserade av att göra ett studiebesök en tisdag kl.10.00 -10.45 denna våren – gärna i februari (ej V.8).
  Ser att ni tar 500:- för studiebesök men undrar om det kan reduceras eftersom vi är en liten klass och ej kan gå ihop och bli fler klasser p.gr. av att de då har svårt att tillgodogöra sig informationen från besöket. vi vill också bara ha ca. 45 min eftersom vi tror att det räcker. De är på tidig utvecklingsnivå men de kan ha stor nytta och glädje av att få se och uppleva ett tempel och bli visad olika symboler och saker som används i ett tempel och som buddhistklädsel mm. Vi kommer att läsa och ser filmer om buddhism också.

  mvh

  Helle Rosberg

  0733 – 24 42 72

 2. Hej Ming Bao,

  Jag jobbar på Österlens folkhögskola och vi har drivit ett projekt som handlar om världsreligionerna. Tisdagen den 15/11 besöker vi moskén i Malmö och tänkte att det även skulle vara intressant att göra ett besök i ert tempel. Besöket behöver inte vara längre än tre kvart och det skulle passa oss om vi gjorde det 12:45 -13:30. Vi kommer att vara ca 22 deltagare och dessa är i åldern 20-30 år. Går detta att ordna även om vår framförhållning inte är den bästa?

  Vänliga hälsningar,
  Hassane

  • Hej,
   tack för förfrågan, men just denna dagen är upptagen av en annan skola. Synd, för jag har själv gått på er skola 1970 och tycker att det skulle vara roligt att träffa er.
   Vid annan förfrågan, använd helst vår e-post: info@taozen.se.
   Vänliga hälsningar
   Ming Bao

 3. Hej
  Jag arbetar som lärare på Ögårdsskolan med årskurs 3. Vi arbetar med 5 världsreligionerna. Vi vill gärna boka ett studiebesök om det finns möjlighet vecka 45 datumen 6-9 november? Alla dessa dagar passar bra, gärna förmiddagar efter klockan 9.00. Vi är två klasser med 37 elever och 4 vuxna.
  Tack i förhand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.